В ефірі програми «Романенко. Бесіди» правозахисник Геннадій Друзенко прокоментував заяву Зеленського в інтерв’ю НВО щодо НАТО.

«Питання, чому Україна досі не в НАТО, було абсолютно правильне. Ми вписалися в війну, ми поклали наших людей, ми втратили територію. Ви нам будете розповідати про стандарти і демократію?», - говорить експерт.

Він нагадав, за яких умов взяли в НАТО Туреччину і навіть два військових перевороти, які відбулись після цього, не завадили їхньому перебуванні в альянсі.

«Якщо це політична гра, і ми разом, так воюйте не нами, воюйте з нами пліч о пліч, так . Західний блок досі номер один в світі, хоча звичайно не такий гегемон який був 10 років тому», - заявив Друзенко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Юрист також заявив, що зараз Зеленський по суті ставить американців перед фактом: ми у стані війни, спробуйте не підписатись під цим. За словами Друзенка, це узгоджена позиція, коли ми вийшли в атаку, але за нами стоїть другий ешелон.

Наразі в американській політиці щодо України спостерігаємо активні дії щодо накладення санкцій на елементи російської пропаганди. В цьому контексті правозахисник також нагадав про фінансову зброю в руках США.

«Не забуваємо, що у американців є фінансова зброя: якщо будь яка транзакція здійснена в доларах, вона потрапляє під юрисдикцію США. Тобто, будь-який хабар в доларах, будь яка незаконна транзакція, де б вона не відбувалась в світі, потенційно може розглядатись в американському суді», - повідомив Друзенко.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Романенко назвав мотиви блокування Зеленським канатів Медведчука.

Крім цього, в програмі «Романенко. Бесіди» експерт програми «Енергетика» аналітичного центру Український інститут майбутнього Андріан Прокіп розповів про ситуацію в різних галузях енергетики, в тому числі про вплив весняного карантину і сьогоднішні реалії в різних секторах.