Український політолог Тарас Загородній вважає, що режим Путіна після протестів у Росії радше живий, ніж мертвий.

Про це він заявив у своєму блозі.

“Всі очікування, що Путін злякається, що йому стане страшно, бо покажуть його палац – це все підсвідомість людей, яка видає бажане за дійсне. Путін знав і готувався до повстань 20 років, в нього чітка вертикаль, і він знає, що хоче від очолення держави. На жаль, говорити про те, що скоро зміниться клімат у Російській Федерації потрібно дуже обережно”, - запевняє Загородній.

За словами політолога, дестабілізація Росії не вигідна нашим стратегічним партнерам: Сполученим Штатам, Європейському союзу, Китаю. Адже є ядерна зброя та небезпечні об’єкти, які хтось має зберігати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

“Путін показав, що у нього працюють силові структури, що він може застосовувати насильство і він робить, що захоче, в очікуванні потрібного моменту”, - стверджує Загородній.

Тарас говорить, що Китай стає більш активним на світовому ринку. Він “перетравив” Гонконг, загрожує Тайвані, але не чіпатиме Путіна, бо вони – потенційні союзники.

“Це і не погано, і не добре, але треба усвідомити: своєю країною потрібно займатись, будувати економіку, будувати армію та менше думати про догоджання якійсь країні”, - ділиться думками Загородній.

За його словами зі зміною влади у Росії, кардинально нічого не зміниться.

“Скажу дуже неприємну річ: лише авторитарний лідер, такий як Путін, може змусити парламент переголосувати, наприклад, рішення щодо Криму”, - пояснює політолог.

Раніше Знай.юа писав, що протести в Росії на підтримку Навального до Майдану не дотягнули - зійшлися на 2 тисячах.

Крім цього, Загородній розповів, чому нічим не закінчилися гучні корупційні справи.