Україна запровадила санкції проти китайських компаній, які стали акціонерами «Мотор Січ». Вони інвестували близько мільярда доларів, а загальний обсяг інвестування передбачав 3,5 мільярда.

Економіст Юрій Атаманюк в ефірі «Знай24» розповів, чим ці санкції загрожують Україні.

«Бізнес відреагував на це вкрай схвильовано. Коли вони побачили, що така держава як Китай не може захистити інвестиції, коли немає якихось претензій кримінально-процесуального характеру. І в такому випадку бізнесу страшно. Бізнесу страшно, коли звучать слова реприватизація, націоналізація, санкції», - говорить експерт.

За його словами, в цей момент замикаються і внутрішні, і зовнішні інвестори.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Тому що розуміють, що якщо протягом тижня відбулися одні санкції, другі санкції, виникають питання – а хто наступний? За яким принципом наступні будуть знаходитися? Хто складає ці списки? Адже можна ставити кому і запроваджувати санкції проти будь-яких компаній, які в минулому або в майбутньому контактували з будь-якою країною, яка подобається або не подобається. Це не сприяє і інвестиційній обстановці, і оздоровленню економіки», - заявив Атаманюк.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Друзенко розповів про політику США щодо України.

Раніше Білецький виступив з претензіями до нинішньої влади з приводу ситуації з «Мотор Січ».