Що робити з українською економікою, щоб вона почала розвиватися? Потрібна програма, але яка?

Про це в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» розповідає відомий економіст Юрій Атаманюк.

«Економічна програма повинна йти одночасно в усіх напрямках. Сюди входить, наприклад, пільгове оподаткування. Ми не можемо прагнути до податкового навантаження. Якщо сліпо копіювати економічну політику європейських країн, це буде зовсім нерозумно. У них зараз стагнація, у них зростання ВВП - 1,2 відсотка. Але одна справа - 1,2 відсотка для двох трильйонів економіки Франції, з тамтешньою інфраструктурою і соціальним забезпеченням. А якщо ми зробимо у себе таку стагнацію, то просто захлеснемося в злиднях», - пояснює експерт.

Тим часом в Китаї зростання економіки - вісім відсотків, а в країнах Південно-Східної Азії - 12 відсотків. Шляхом чого? Там вводять пільгове оподаткування, зменшують державний апарат. А в Україні безліч чиновників. Ми не можемо дозволити собі утримувати таку армію держслужбовців, правоохоронців та державних компаній.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Прозора приватизація, прозора програма інвестицій, залучення концесій, щоб люди вкладали гроші в інфраструктурні проєкти - це все відомо, це все пройшов, наприклад, В'єтнам. Але він це проходив після війни, проходив за відсутності будь-яких корисних копалин і з важким плечем логістики - адже всю сировину потрібно було привозити до В'єтнаму. Але вони все це пройшли. І зараз ті ж Puma та Adidas повністю шиються у В'єтнамі. Стрімко розвиваються Філіппіни, Малайзія. Сьогодні не потрібно бути семи п'ядей у ​​чолі, не потрібно щось вигадувати», - підкреслює Атаманюк.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він зробив підсумки невтішні економічної політики української влади за останні роки.

Також Юрій Атаманюк розповів, наскільки дорого обійдуться Україні іноземні кредити.