Руслан Бізяєв у своєму блозі на YouTube розповідає про стосунки Китаю і США.

«КНР поставила конкретну стратегічну мету: за 15 років стати технологічною наддержавою. Технологічне змагання між КНР і США не новина, але зовсім недавно воно відбувалося тільки в цифровій сфері: хмарні технології, розпізнавання образів, 5G», - заявив Бізяєв.

За його словами, зараз на порядку денному не тільки подальші технологічні розробки, а й перш за все їх практичне застосування в інфраструктурі і промисловості.

«Саме це вимагає зміни способів управління процесом. Раніше (в цифровій сфері, наприклад, коли випускалися на ринок чергові гаджети Apple, Huawei та інші) модель була орієнтована на споживачів - business-to-customer, B2C. Зараз настає епоха business-to-business, або В2В, і Китаю треба відповісти на цей виклик», - продовжив політолог.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Бізяєв стверджує, що розуміючи, що правила гри формували і продовжують формувати США і їх союзники, Китай сподівається, ці компанії не можуть ефективно конкурувати з великими державно-приватними китайськими структурами, коли потрібно створити надвеликі вертикальні структури для виживання і виграшу в конкурентній боротьбі.

«І мова тут не про сильну державну підтримку, це вже не ключовий фактор нового розуміння розвитку. Мережева система інновацій майбутнього включає держава і її лідерів в бізнес-процес як органічний, постійно існуючий, а не тимчасовий елемент. Здається, в Китаї на сьогоднішній день ці мережі розгортаються і працюють більш ефективно, ніж американські», - додав він.

Політолог переконаний, що саме тому Китаю потрібна п'ятирічка, а краще десятирічка стабільності, до якої на форумі і закликав лідер Китаю Сі Дзіпін.

«Глава КНР закликав нового американського президента Джо Байдена Не примушуйте себе продовжувати протекціоністську політику свого попередника Дональда Трампа, давши зрозуміти, що не дозволить Вашингтону диктувати Пекіну умови. Крім того, він заявив «про неприпустимість погроз і залякування з боку одних країн, втручання в справи інших і створення в світовому співтоваристві закритих блоків». За його словами, «початок нової «холодної війни» тільки підштовхне світ до розколу». У вас не вийде перетворити Китай в звичайний виробничий цех в глобалізованому світі - говорить колективний голос КПК», - резюмував Руслан Бізяєв.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв заявив, що європейці готуються захищати свою фінансову систему.

Також Руслан Бізяєв спрогнозував страшне майбутнє України.