Заборона трьох телеканалів президентом Зеленським та оскарження цієї заборони в Верховному суді - привід поговорити про стан справ в українському правосудді.

Свою точку зору в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» висловлює політичний експерт Олександр Мусієнко.

«Багато що залежить від того, яку позицію займе суд. Останні кілька років я не так часто критикую суддів - мені здається, дуже часто критика на їхню адресу несправедлива. Як людина, яка часто буває в судах, я бачив, що насправді не все так погано, як нам розповідають або намагаються показати. Є приклади нормальної роботи суддів. Я щиро сподіваюся, що ми нарешті завершимо судову реформу, яка нескінченно йде з 2003 року», - говорить Мусієнко.

Він нагадав, що в Україні досі є райони, де судді не призначені, і людям доводиться кудись їздити. А це, своєю чергою, додає навантаження на суди в інших районах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щоб в Україні був чесний і незалежний суд, для початку потрібно призначити суддів. Нехай вони працюють, хай відправляють правосуддя так, щоб людям не доводилося чекати роками. А вже потім потрібно стежити за їх чесністю. Яка різниця, чесні судді чи нечесні, якщо в багатьох районах їх взагалі немає?

«Все-таки Верховний суд вже по-новому сформований, туди увійшли відомі юристи, так що буде об'єктивний розгляд. А впливати на Верховний суд не так вже просто, там не так-то багато важелів», - зазначає експерт.

Конфлікт між президентом і Конституційним судом поки нічим не закінчився. Для інвестиційної привабливості країни це надзвичайно шкідливо. Адже коли глава КС заявляє, що не сприймає указ президента - цей указ слід оскаржити в установленому порядку.

«Ми ніколи не побудуємо правової держави, якщо будемо, прошу вибачення, плювати на все», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказував на те, що український ВПК був орієнтований на російські ринки.

Також Мусієнко оцінив підсумки вірмено-азербайджанської війни.