Бізнесмен і громадський діяч В'ячеслав Лисенко в ефірі програми «Діалоги з Макаренком» дав поради з ведення бізнесу в Китаї.

У першу чергу, він радить найняти провідника на китайський ринок. В ідеалі він повинен розмовляти вашою мовою. Інакше китайці можуть нав'язувати свої інтереси.

«Якщо ви хочете бути ефективним для Китаю, знайдіть людей, які досвідчені в Китаї, які хоча б прочитають теоретичну частину. З тренером завжди результати швидше досягаються. З досвіду – краще брати людей, які розмовляють вашою мовою», - каже Лисенко.

За словами бізнесмена, для входу на китайський ринок потрібні бюджет, терпіння і час. Для виходу на точку беззбитковості буде потрібно 2-3 роки. Бюджет на просування, в залежності від товару, складе 1-2 мільйони доларів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Але якщо ви один раз проб'єте китайський ринок – ви можете забути про всі інші. Тому що обсяги реалізації в Китаї – це чверть світу», - підсумував він.

Раніше Знай.ua повідомляв, що економіст Атаманюк заявив, що санкції України проти КНР відлякують інвесторів.

Також нардеп Поляков розповів, що Україна може потрапити на компенсацію китайцям 3,5 мільярда доларів збитків.