Через неправильну боргову політику уряду, утискаються права українських громадян, а мінімальні пенсії і прожитковий мінімум не відповідають життю людини з достатнім рівнем людської гідності. Так заявив економіст Юрій Атаманюк в своєму блозі.

На його думку, Україна потрапила в замкнене коло, в якому змушена брати нові борги для того, щоб віддавати старі, при цьому не вкладаючи грошей в розвиток держави і в забезпечення гідного життя громадян.

«У нас при цьому зростає бідність. Ми вже за даними ООН потрапили в список держав, які голодують, тобто, коли великий відсоток людей зазнає труднощів із забезпеченням себе продуктами харчування. Ну це і логічно, коли мінімальна пенсія в районі 2000 грн і комунальний платіж кореспондується з цією сумою. Це якщо ми говоримо про маленьку квартиру. А якщо ще до цього взяти лікування, продукти харчування, а треба ж іноді якусь сорочку поміняти, сходити в перукарню», - пояснює експерт.

При цьому він зазначає, що стандарти прожиткового мінімуму в Європі включають в себе також відпочинок, іпотеку, утримання машини, відвідування закладів культури та інше, що забезпечує людині почуття власної гідності. Економіст вважає, що це відбувається через неправильну боргову політику уряду.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

«Уряд думає тільки про одне: де взяти черговий борг. Все одно на яких умовах, все одно, під які відсотки, все одно, яким чином будуть ущемлятися права українців. Все одно взяти борг, щоб якимось чином миттєво збалансувати бюджет. При цьому у нас не будуються ніякі інфраструктурні проекти, у нас не реконструюються порти, не будуються автобани, нові заводи. Ми тільки чуємо про закриття заводів і черговому виїзді людей за кордон», - розповів він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що американські мільярдери рекордно багатіють, поки прості люди не можуть звести кінці з кінцями.

Раніше Атаманюк розповів про наслідки боргової політики уряду для українців.