Хто приймає рішення, що визначають долю України? Самі українці? Якщо ні, то чому - адже у нас начебто суверенна демократична країна?

Про це веде мову політичний аналітик Михайло Чаплига в відеоблозі «Чаплига без питань».

«Корінь зла - зовні управління. Так, Росія, звичайно, намагається впливати на Україну. Адже у них є Служба зовнішньої розвідки, і інші спецслужби, і інтереси за межами російської території, в тому числі в нашій країні. Але те ж саме можна сказати й про Туреччину, і про Велику Британію, і про США, і про транснаціональні компанії. Це величезний світ чиїхось інтересів», - зазначає Чаплига.

Але якщо інші країни відстоюють свої інтереси, то чому Україна не може чинити так само? Потрібно тільки чітко уявляти, в чому ці інтереси полягають - тоді буде ясно, в чому, з ким і проти кого дружити. Варто брати приклад з Британської імперії, у якої не було ні вічних союзників, ні вічних ворогів, але були вічні інтереси. І заради їх здійснення можна укладати та розривати будь-які альянси. Тільки так Україна може позбутися зовнішнього управління.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Як тільки з телеекрана почали говорити про зовнішнє управління, як тільки ФОПи усвідомили, що біда зовсім не в цих постановах Кабміну або указах Зеленського, а в заходи проти них, які прописані в меморандумі МВФ - тоді ви починаєте усвідомлювати, чиї інтереси тут діють», - вважає аналітик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Михайло Чаплига вказав на фактор, який здатний підтримати мир і злагоду в українському суспільстві.

Також він прокоментував заяву глави української дипломатії Дмитра Кулеби.