Сепаратизм і націоналізм можуть перетворюватися в різні красиві слова, але їх суть проста і нехитра.

Цю суть в програмі «Чаплыга без вопросов» розкриває політичний відоблогер, анархіст Михайло Чаплига.

«Що відбувається у нас з так званим сепаратизмом? Багато приходять і кажуть: «Валіза - вокзал - Варшава», «Валіза - вокзал - Москва» ... Це і є головний аргумент розколу в нашій країні - за мовною, релігійною, майновою, будь-якою іншою ознакою.

Уявіть собі, що є три громадянина України. Країна у нас молода, виникла в 1991 році. Створили її й російськомовні, і україномовні, і скажімо так, «радянські». Кожен з трьох володіє частиною національного надбання. Коли хтось їм каже «валіза - вокзал», неважливо куди - це означає: «Все буде, як у мене»», - наводить приклад оглядач.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Але, за його словами, це означає позбавлення людини прав на частину національного надбання. А по суті це заклик до геноциду. Це, як відомо, карається. Але якщо він поважає право на свою частку, що така людина робить? Тоді він займається сепаратизмом, тому що сепаратизм буває позитивним і негативним. У першому випадку хтось говорить: «Я не хочу з вами жити», у другому - «Давайте ви двоє від мене відділіться, валіть геть».

«Країна в її межах існує без воєн, тому що якщо ми будемо когось виселяти без права на частину національного надбання - це буде громадянська війна. А мирно і без війни ми існуємо доти, поки кожен розуміє: вигнання кого-небудь завжди пов'язане з розділом власності», - робить підсумки Чаплига.

Раніше він, як повідомляє Знай.ua, Чаплига раніше нагадав історію Насті Лісовської.

Також Чаплига попередив про наслідки, які принесе Україні смута в Росії.