Питання не в тому, чи реально перемогти Росію, а в тому, чи потрібно це робити.

Проблему розбирає політичний аналітик, анархіст Михайло Чаплига в відеоблозі «Чаплыга без вопросов».

«Якщо головна мета наших патріотів – захопити Москву, то це не питання. Але захопивши її, ви самі станете Москвою. А якщо не станете, то будете просто бандюками, жалюгідними дрібними грабіжниками. Коли розповідають, що варвари знищили Рим – це міф. Насправді варвари самі стали Римом. Так само і тут. У мене виникає питання: якщо захоплювати Москву, то, може бути, робити це не на танках? Бути може, краще розмовляти з цією імперією сьогодні, і вимагати своєї частки в управлінні нею?», - каже Чаплига.

У цьому випадку, на його думку, можна отримати імперські ринки збуту, отримати преференції як периферія імперії. Ми розуміємо їх інтереси, але можемо бути нейтральними та грати у власних інтересах. Так свого часу зробила Дубровницька республіка, коли формально була під Османською імперією, але при цьому отримала право торгувати на її ринках і головувати на морях. Точно так же це робилося багато разів в інших країнах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Якщо я говорю: давайте прямо зараз почнемо інтегруватися і домовлятися про квоти в загальному управлінні – то я, виходить, не «рука Москви», а український імперець, який намагається реалізувати плани наших патріотів? Тільки патріоти пропонують зробити це нереальним шляхом, а я закликаю реальним. Логічно? Тоді й російську мову вчити треба – як ви будете керувати імперією, не знаючи її мови? Хто не вчить російську мову, той не хоче захопити Москву та управляти Російською імперією. Або ви хочете роздрібнити Росію і влаштувати в ній міжусобні війни? Але, по-перше, хто вам в глобальному світі дозволить це зробити? По-друге, думаєте, якщо почнеться смута там, у вас тут смута не почнеться? Так нас так накриє цією хвилею, що не дай Боже. І Європу накриє – саме тому вона закриває очі на багато, що там твориться», - робить висновок коментатор.

Раніше, як повідомляв Знай.ua, Чаплига прокоментував заяву глави української дипломатії Дмитра Кулеби.

Також він пояснив сенс поняття «анбалдінг».