Прийнявши важливе політичне рішення щодо закриття в Україні трьох проросійських телеканалів, владі, користуючись наявністю монобільшості в Парламенті, треба лобіювати прийняття закону про іноземних агентів. Таку позицію висловив політолог Дмитро Снєгирьов у своєму блозі «Політика навиворіт».

«Я нагадаю, в Штатах був прийнятий подібний закон, який дозволив у часи Другої світової війни мінімізувати інформаційний спротив нацистської Німеччини. Тоді були заборонені ЗМІ, афільовані з іноземними спецслужбами чи іноземними структурами, які були задіяні в інформаційній війні проти США. Після Другої світової війни в цей закон були внесені декілька поправок, але він працює і досі», - сказав Снєгирьов.

Він додав, що в США немає «тепличних» умов для російської телекомпанії Russia Today. Вони виходять із приміткою про те, що інформація може містити ознаки інформаційної війни. А сама телекомпанія зареєстрована як іноземний агент. А це – додаткові фінансові санкції, а також певний імунітет суспільства щодо сприйняття поданої ними інформації.

Подібний досвід є в Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Якщо спецслужби Ізраїлю доводять дотичність тієї чи іншої тієї чи іншої телекомпанії, електронного ЗМІ, друкованого органу в моменті фінансування іноземної держави чи іноземних спецслужб, питання знімається автоматично і йде заборона цих ЗМІ», - прокоментував Снєгирьов.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Медведчук заявив про порушення закону і Конституції України у зв’язку із санкціями щодо телеканалів

Раніше Снєгирьов розповів, як вакцинація в ОРДЛО покликана дискредитувати українську владу.