Україна повністю випала з міжнародного розподілу праці. Таку думку в програмі «Культ особистості» Руслана Бізяєва висловив директор Міжнародного Інституту політичної філософії Віктор Савінов.

«Ми не спізнилися, ми випали. Україна повністю випала з міжнародного розподілу праці. Амбіції України в момент проголошення незалежності не відповідали тому, чого від нас очікували інші країни світу. Ні кому не потрібен високотехнологічний конкурент на ринку. Україна чомусь вважала, що їй дадуть влаштуватися в міжнародну систему розподілу праці, а це нікому не потрібно. Навпаки, потрібен сировинний і соціальний придаток», - сказав Савінов.

Він також розповів про філософську концепцію людей-часу і людей-простору.

«Люди-часу розпоряджаються своїм часом. Вони можуть зараз працювати, а завтра сісти на літак і полетіти кудись на Мальдіви. Вони володіють часом. А є люди, які володіють тільки простором, що властиво для модернової детермінації праці», - продовжив Савінов.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Він має на увазі, що є люди, які повністю обмежені своєю трудовою діяльністю.

«Ви повинні всю родину підняти о 8 ранку, тому що вам о 9 на роботу. Це визначає ваше просторове сприйняття світу. В Україні дуже мало людей-часу і величезна кількість людей-простору, які як гвинтики цього механізму виконують технічну функцію поки ще в модерновому світі», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ заявив, що американська модель розвитку економіки йде в минуле.

Крім цього, він заявив, що у світовій економіці з'явиться новий гегемон.