Економіст Олексій Кущ в своєму блозі прокоментував заяву лідера Китаю про новий глобалізм, висловлену на економічному форумі в Давосі.

За його словами, однією із зірок Давоса був Сі Цзіпінь, який говорив про новий глобалізм «з китайським відтінком». Кущ розповів, що згідно із заявою китайського лідера, новий глобалізм повинен розвиватися за принципом декількох ідеологій, в тому числі, політичних, і однієї світової економіки - щось схоже на «одна країна - дві системи». Також Сі Цзіпінь зазначив, що 50% світової економіки сконцентровано в азіатському регіоні.

«Хотів би сказати, що одна з основних подій минулого року, з точки зору довгострокової перспективи - це не коронавірус, так як таких пандемій, я думаю, буде ще досить багато. За прогнозами світових футурологів, світ входить в епоху постійних біологічних загроз, в тому числі у вигляді пандемій. Згадувати будуть як раз ту подію, про яку у нас практично не говорять - створення всебічного регіонального економічного партнерства», - говорить Кущ.

Економіст пояснює, що це зона вільної торгівлі і вільних інвестицій з ядром в Китаї, торгове інвестиційну угоду, куди входять 10 країн АСЕАН, а також Японія, Південна Корея, Австралія і Нова Зеландія.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Якщо згадувати Орвела і роман «1984», така ось Остазія утворюється або, як ще можна назвати, Океанія - величезний конгломерат країн, який має колосальні економічні конкурентні переваги над іншими державами: інвестиційні, фінансові переваги. І цьому конгломерату залишилося тільки досягти технологічної переваги, і тоді домінування буде повним. І з'явиться новий гегемон в світовій економіці», - заявляє Кущ.

Раніше Друзенко заявив, що західного блоку потрібно напружитися і зрозуміти, що Китай атакує.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Лисенко заявив, що для виходу на китайський ринок потрібні будуть терпіння і час.