11 лютого світ відзначав Міжнародний день жінок і дівчат в науці, введений у 2015 році. У нашій країні до цієї події пристосовують вже традиційний форум «Жінка в науці».

Про те, навіщо він знадобився, в ефірі ток-шоу «Что дальше» на каналі «Знай24» розповідає експерт з соціально-політичних питань Інна Силантьєва.

«Я вважаю, що держави та політики взагалі не існує без науки. Наука і політика повинні існувати в симбіозі, знаходити точки дотику. Від науки залежить дуже багато - без неї, наприклад літак не злетить. Але чомусь у нас завжди забувають про науку. А адже в ній є такі жінки, які роблять відкриття, творять історію. Коли я два роки тому стала працювати в університеті Шевченка, я зрозуміла, що форум «Жінка в науці» повинен бути», - говорить вона.

За словами Силантьєвої, серйозні труднощі викликала пандемія коронавірусу. Планувалося зібрати дуже великий форум в КНУ - настільки великий, щоб він навіть потрапив в книгу рекордів; показати, що в Україні дуже багато розумних жінок, успішних, що реалізували себе.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«У наших жінок практично немає недоліків. Вони дійсно сильні, успішні, мудрі. Це все притаманне жінкам України», - робить висновок Інна Силантьєва.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Київський національний університет буде розвивати в країні освітню екосистему в рамках співпраці з Academy DTEK.

Також був опублікований рейтинг десяти найкращих вищих навчальних закладів України.