В Європі розгорається скандал із закупівлею вакцин, який ставить під сумнів рівень компетенції Єврокомісії взагалі, і Урсули фон дер Ляйен зокрема. Про це в своєму новому блозі розповідає економіст Руслан Бізяєв.

«Європейський Союз звернувся до міжнародних фармацевтичних корпорацій до (Файзер-Біотек і ін.) з вимогою аби поставити в найближчий час необхідну кількість вакцин, за які вже була проведена передоплата, або Медгіганти повинні налагодити виробництво вакцини на невеликих європейських підприємствах. В іншому випадку Європа погрожує забрати право на вакцинацію у цих компаній», - заявив Бізяєв.

Економіст додає, що німецьке видання «Більд» прямо говорить, що вакцинація в Німеччині і низці інших країн провалена, і Європу очікує черговий тотальний локдаун.

«Європейські «Зелені» пішли ще далі – мовляв не справедливо, що ці корпорації на всіх заробляють і вакцини повинні виробляти будь-які сертифіковані для цього заводи, адже ці вакцини для всього світу. Вакцини належать людям, а не корпораціям – вважають вони. Ну і паралельно Європа вже практично наполовину відкрила двері для російських вакцин. А ще якихось пару місяців тому «Супутник-V» вважався мало не аналогом «Новачка», яким можна отруїти людину», - впевнений Бізяєв.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, основним конкурентом «Супутника» будуть дешеві і теж не до кінця зрозумілі з точки зору ефективності китайські вакцини. Сі Цзіньпін вже заявив, що Китай готовий співпрацювати з країнами Центральної та Східної Європи з вакцин. Сербія вже закуповує китайський препарат, на черзі контракт з Угорщиною.

«У відповідь на ці благання і погрози світові гіганти, звичайно, обіцяють в найближчий час все виправити, але... в це з кожним днем ​​віриться все менше. І справа навіть не в кількості. Справа в тому, що за фактом то ні вакцини від поточного вірусу, ні від його штамів поки схоже немає», - додає експерт.

Нагадаємо, Знай.ua раніше повідомляв, що Бізяєв заявив, що Сіті за своїми фінансовими можливостями зараз практично не поступається Уолл-Стріт.

Крім того, Бізяєв говорив, що не вийде перетворити Китай в звичайний виробничий цех.