Заборона в Україні діяльності трьох проросійських телеканалів викликала ланцюгову реакцію - представники націоналістичних організацій зажадали закрити також канали «Інтер» і «Наш». Дійшло навіть до погроз і провокацій. Чи немає тут частки відповідальності президента?

Ситуацію в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай 24» коментує голова громадської організації «Слуга народу» в Києві Руслан Гончаров.

«Українське суспільство ментально дуже різнопланове. Є і радикали, є і помірні, завжди є різні думки. Я, звичайно, підтримую законні шляхи виходу з будь-яких ситуацій. Радикали вихлюпують емоції - і в чомусь переступають закон, обмежуючи чиїсь права. Але 2014 рік взагалі перевернув свідомість. Тоді люди відчували, що вони і є влада. Зараз таке відчуття у деяких залишилося - а це неправильно», - вважає він.

Гончаров підкреслив, що особисто у нього відношення до націоналістичних організацій - дуже неоднозначне, оскільки туди потрапляють люди з різними поглядами на життя і різними намірами. У будь-якій організації є і люди зі здоровими проукраїнськими ідеями, і ті, хто переслідує інші цілі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Ті, хто направляє ці маси, як раз і хочуть загострити політичну ситуацію. У багатьох випадках такі організації виступають просто як силовий блок, який виконує чиїсь замовлення - іноді розуміючи це, а іноді наосліп», - говорить Руслан Гончаров.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказав, що багато українських політиків ще з 2014 року заробляли на торгівлі з окупантами.

Також він висловився на підтримку проведення по всій Україні форумів.