Правозахисник Геннадій Друзенко в ефірі програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про незалежність судової гілки влади в Україні й можливість третьої революції.

«Розвалився сам принцип держави, тобто сидять кілька людей в кабінетах, які все вирішують. Про їхню демократичну легітимність ми навіть не здогадуємося. Як народ може вплинути на Тупицького (відсторонений від виконання обов'язків голова Конституційного Суду України, - ред.), який може скасовувати закони, акти парламенту, акти Кабіну, укази президента. І не нести за це жодної відповідальності», - сказав він.

За словами Друзенка, раніше Захід нам підказав, що чим незалежніші судді, тим краще. Так вони стали взагалі незалежні від совісті, закону, права.

«Тоді залишається тільки революція. Я не хочу третьої революції в цій країні, бо якщо друга була (Революція Гідності, - ред.) дуже трагічною, більш як 100 людей загинули в центрі Києва, то наступна – це буде чергова руїна. Так, буде велика радість у натовпу, коли перевішають всіх цих людей в мантіях, але ж від цього краще жити не стане», - додав він

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами правозахисника, нам сьогодні конче потрібно думати, як сконструювати нову державну конструкцію.

«Дуже скромну, оскільки у нас скромний ресурс, дуже ефективну і дуже економну, бо щоб злетіти – ти маєш скинути весь баласт», - резюмував Геннадій Друзенко.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко заявив, що Західному блоку слід напружитись і зрозуміти, що Китай атакує.

Також раніше Друзенко прокоментував санкції проти Козака, заявивши, що за ніч опинилися в іншій реальності.