Рішення про введення санкцій проти Тараса Козака стало несподіваним ударом для росіян. Таку думку висловив в ефірі «Романенко. Бесіди» правозахисник Геннадій Друзенко, який також розповів про юридичні механізми їх накладення.

«Мости спалені, удар виявився несподіваним, судячи з усього росіяни про нього не знали. Наші юристи схопились за нюанс в законі про фінанси який передбачає, що за терорестичну діяльність можна накладати санкції навіть на резидентів України. Як бачимо, вони підняли розслідування СБУ, яке ще з 18 року за заявою Парубія і парламенту», - розповідає Друзенко.

За його словами, наразі думки щодо того, чи потрібен вирок суду, який створить з цього юридичний факт, чи достатньо для цього матеріалів СБУ, розійшлися. Проте експерт вважає це рішення політично правильним.

«Рішення дало такий драйв, що ми опинилися за ніч зовсім в іншій реальності. Росіяни активізують зараз підривну діяльність на Сході, питання в тому, як відреагують зараз американці: чи вони підписались під цим рішенням, чи вони дають нам бек-офіс, чи ні», - підсумовує Друзенко.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляли, що Білецький виступив з претензіями до нинішньої влади з приводу ситуації з "Мотор Січ".

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Чаплига пояснив, чому у республіканців і демократів аналогічна риторика.