Український правник та громадський активіст Геннадій Друзенко в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів, чому він запропонував помінятися місцями із Андрієм Антоненком, який уже понад рік знаходиться під вартою через висунуті звинувачення у справі Шеремета.

Він розповідає, що з першого дня стежить за цією справою і дивиться на неї з точки зору правника і бачить, що за рік і два місяці в ній не надано жодного доказу тому, що Антоненко є причетним до вбивства Шеремета.

«Група виявилась така, що один одного не знала не те, що на час злочину, а й навіть на час, коли їм оголосили підозру. Принаймні з Дугарь познайомився він тільки тоді. Докази не клеяться, зріст не підходить , що таке «за ходою» - ніхто не знає, бо нема такої методології ні в Україні, ні на Заході», - розповідає Друзенко.

Він вважає, що Антоненко став заручником влади, якій потрібно було у резонансній справі призначити винуватих. При цьому у нього маленькі діти та мати старшого віку, яка, за словами Друзенка, дуже мужньо тримається.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Я згадав прецедент 1973 року, коли судочинство їхало, як каток, по людських долях, тоді пересаджали майже всіх українських дисидентів, зокрема посадили Івана Дзюбу. Я згадав лист нашого геніального перекладача Миколи Лукаша, який запропонував відсидіти замість Дзюби, бо у нього не було дітей, не було сім’ї. І він написав тоді в президію Верховної Ради УРСР, генпрокурору і таке інше», - пояснює правник.

Друзенко розповів, що запозичив таку ж стилістику та видозмінив її до справи і запропонував замінити Антоненка у ролі цього заручника влади.

«Якщо вам потрібен заручник, то у мене вже виросли діти, у мене, на жаль, вже померли батьки - ну давайте я посиджу. Людина вже рік і два місяці без своїх малолітніх дітей, знаєте кожен раз, коли дивлюсь, як він акваріумі, а жінка поруч тримаються за руки - у мене серце кров’ю обливається», - каже Друзенко.

Він вважає, що немає сенсу говорити в Україні про декомунізацію, західний вибір та верховенство права, оскільки такі ситуації, як з Антоненком, показують, наскільки порожні ці слова влади.

Раніше Знай.ua повідомляв, що фігурантка у справі Шеремета перервала мовчання після СІЗО.

Нагадаємо, Положинський з гурту "Тартак" відмовився від ордена "За заслуги" та звернувся до Зеленського.