Ще недавно українська влада заявляла, що виконує всі свої обіцянки. Але зараз Міжнародний валютний фонд відмовив нашій країні в черговому транші кредиту. Чому?

Ситуацію в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай 24» коментує експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв.

«Буквально в кінці минулого року нам за присягою відзвітували, що все «структурні маяки» виконані. Тепер виявилося, що це не так. Це називається: орали двоє - я і трактор. Вчора ми їх виконали, а сьогодні ми їх не виконали. Вчора були по п'ять дуже великі, а сьогодні по три, але маленькі», - каже Бізяєв.

За його словами, це просто спроба зробити хорошу міну при поганій грі. У чому сенс виділення кредиту МВФ, що це взагалі таке? МВФ - це США. Без підпису заступника міністра фінансів США жоден кредит виділений не буде. А за останні п'ять років ми спостерігали зниження американського впливу в Європі взагалі та в Україні зокрема. І зараз вони використовують МВФ, щоб повернути цей вплив. Потрібно тут втілити в життя те, чого хочуть американці. А для цього треба потіснити й наших європейських партнерів, і Британію, яка останнім часом веде активну гру в Європі, в тому числі й в Україні. Візит Зеленського в Лондон і початок формування осі «Лондон - Анкара - Київ» - це потенційна загроза американському впливу тут.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Тепер вони ставлять умови: хлопці, хочете кредит - значить, говорімо, що ви тут будете робити. Що ви будете робити з Донбасом, що ви будете робити в ситуації з Євросоюзом, що ви будете робити на ринку землі. А ринок землі - це зараз питання не стільки економічне, скільки політичне. Зараз хто отримає першість у володінні землею, той забезпечить свою продовольчу безпеку», - вважає аналітик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бізяєв поставив під сумнів успіх вакцинації від коронавірусу.

Також він прокоментував скандал із закупівлею вакцин.