Чи чекає Кабінет міністрів України якщо не повна відставка, то, у всякому разі, перезавантаження? Принаймні, багато ознак вказують на це.

Ситуацію в ефірі каналу «Знай 24» в програмі «Что дальше» коментує експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв.

«Перезавантаження Кабінету міністрів потихеньку вже йде. Кейс Вітренко - лише одне з підтверджень цього. Але це скоріше початок процесу, ніж кінець. Рано чи пізно, я думаю, доберуться до Шмигаля. А історія з Вітренко нагадує класичне прислів'я: їжачки плакали, кололися, але продовжували жерти кактус. З четвертої-п'ятої спроби, але його впхають», - каже Бізяєв.

На його думку, в Офісі президента вже прийнято концептуальне рішення з цього питання. А в Україні вже з 2006 року замість парламентсько-президентської республіки фактично існує президентська, тільки в різних конфігураціях. За останні 15 років всі сперечання цієї ситуації не були вирішені.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Наприклад, кандидатури губернаторів у нас повинен погоджувати Кабінет міністрів, але при їх відставці прем'єр ніколи не заявляє: це і наша політична відповідальність, адже ми його призначали. При цьому не раз призначення губернаторів зривалися, бо президент був проти. Так що політична відповідальність - на ньому», - підкреслює експерт.

Раніше Знай.ua повідомляв, що, за словами Руслана Бізяєва, порятунок світу за допомогою вакцинації від коронавірусу знаходиться під загрозою провалу.

Також він висловився з приводу європейського скандалу навколо закупівлі вакцин.