Політолог Юрій Романенко в своєму блозі, говорячи про конфлікт уряду і телеканалу ATR пояснив, чому Айдер Муждабаев займається маніпуляціями, що шкодять самим кримським татарам, і звернувся до медійного співтовариства з цього приводу.

Він розповів, що в ефірі телеканалу ATR кожен день проводять акцію «Save ATR», в якій обговорюють, чому канал необхідний і чому не можна відбирати у нього фінансування. Романенко зазначає, що ніхто і в тому числі уряд важливість каналу не заперечує і не проти фінансування, але за бюджетні гроші необхідно звітувати, що Айдер Муждабаев робити відмовляється.

«Так ось там був дуже цікавий момент, тому що глава Меджлісу Рефат Чубаров в прямому ефірі фактично попустив Муждабаєва, коли йому сказав, що Айдер повинен вилазити з окопу війни. І це дуже тонкий, навіть товстий натяк Муждабаєву, що він починає шкодити самим кримським татарам, тому що він весь час намагається апелювати до кримських татар, до патріотів, які підтримують їх, для того, щоб замазати їх всіх цим брудом», - говорить Романенко.

Він вважає це тактикою Муждабаєва, щоб в ситуації, де він вчинив неправильно, як можна більше людей теж вплуталися в цю «брудну» тему і почали тягнути за ним віз.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому Романенко звернувся до медійного співтовариства, яке, за його словами, знає про всю цю ситуацію і повністю підтримує політолога в його позиції, вважає його абсолютно правим. Але на публіці всі мовчать, а деякі навіть відмовляються від участі в тендері, щоб прихильники ATR не звинуватили їх в тому, що вони не патріоти.

«Дорогі мої медійники, я звертаюся до всіх вас. Не будьте боягузами, тому що все починається з ось такої кволості душевної і боягузтва, після яких стають можливими розпили, анексії і інші лиха, які валяться на нашу нещасну країну, і ми ніяк не можемо вибратися з ось цього всього лайна, в якому загрузли за останні 30 років», - заявляє Романенко.

Він вважає, що незважаючи на те, що функція медіа полягає насамперед в тому, щоб називати речі своїми іменами, вони не можуть позначити свою громадянську позицію, або тому що у них її немає, або тому, що вони занадто великі боягузи.

«Коли в суспільстві всі знають, що відбувається насправді, як та чи інша річ або політик позначені, той чи інший процес зачіпає наші інтереси, тоді в такому суспільстві все добре, тоді еліта може приймати правильні рішення, відштовхуючись від правильної інформації», - каже Романенко.

Він резюмує, що казус з Муждабаєвим - це не тільки про долю ATR, і у каналу незабаром все буде добре, це казус про всю нашу країну в цілому: про брехливих бюджетних «кровосісів» в політичних структурах, в особі олігархів і чиновників і про боягузливих громадян, які хочуть опинитися на місці Муждабаєва, присмоктатися до якогось бюджетного потоку і, ні за що не звітуючи, спокійно себе почувати.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Романенко заявляв, що Ленур Іслямов витягує з держави мільйони собі в кишеню.

Нагадаємо, Друзенко заявив, що наступна революція в Україні буде черговою руїною.