Антон Поляков у своєму новому блозі на YouTube розповів про вплив МВФ на Національний банк України.

«Якщо говорити про банки, то МВФ вимагає ще більше посилити свій вплив в структурі національного банку. А що для цього потрібно? Поставити своїх людей. Зокрема, зараз мова йде про якусь Катерину Рожкову. Вона вже була першим заступником глави НБУ при Гонтаревій. І її хотіли звільнити, але МВФ і західні посольства відстояли. Правда, з приходом нової влади її сильно урізали в повноваженнях», - заявив Поляков.

За словами депутата, зараз руки розв'язані - що хочуть, те й роблять.

«Так, що я не здивуюся, якщо з «попелу» повстануть старі кадри. У тому числі МВФ вимагає посилення незалежності НБУ. Чим це загрожує? На жаль, тим, що НБУ стане ще більш залежний від міжнародних фінансових структур. Нашими грошима почнуть керувати західні партнери», - упевнений Поляков.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він вважає, що наступним пунктом йде питання про дохідну частину, точніше про її зростання.

«МВФ вимагає не допускати настільки величезний дефіцит бюджету, як в 2020-2021 роках. Як цього можна досягти на думку нашої влади? Збільшити податки! І як бачите, це відбувається, не зважаючи на кризу від пандемії. Далі - контролювати грошовий обіг серед населення. Яскравий приклад - ідентифікація особистості при перекладі на карту суми понад 5 тисяч гривень», - резюмував Антон Поляков.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що знизивши ПДВ для аграріїв, міністр Петрашко став головним спонсором агробізнесу.

Крім того, Знай.ua писав, що розпуск парламенту і звільнення прем'єра Дениса Шмигаля – одні з вимог до Володимира Зеленського.