Зростання рейтингу експрезидента Петра Порошенка та його партії пов’язане із тим, що його конкуренти ведуть себе ще жахливіше.

Про це сказав політолог Віктор Таран в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Не було би щастя, так нещастя допомогло. Подивіться, до Порошенка дуже багато питань, і його дуже багато хто не сприймає в західно-центральному регіоні. Але ті гравці, які грають на його полі - вони ведуть себе ще жахливіше. Тобто, основний конкурент - це об’єктивно партія “Голос”. Ті речі, які там відбуваються навколо партії - вони дуже неоднозначні. Незрозумілий відхід Притули від партії”, - сказав Віктор Таран.

Він зазначив, що особистий президентський рейтинг Сергія Притули становить 4,3%, а партії “Голос” - 3,5%. При цьому, він не входить до керівного складу партії і “буде спілкуватися з київським осередком”.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, “Свобода” зараз не може народити жодних нових ідей і тому вони змаргіналізувалися.

“Кличка засипало снігом. Він не веде ніякої активної кампанії. Його рейтинг 2,2% і він взагалі не активізується. Я не розумію за рахунок чого він буде зараз стартувати. І єдиний хто більш менш активно топчеться - це Гройсман… У нього 4,5%, але подивимося куди воно буде рухатися далі. Воно може піднятися, може і впасти. А альтернативи немає. Але ж ситуація на цьому полі, де грає Порошенко, де грали ці інші гравці - вона ж не міняється. Вона по своєму навіть погіршується”, - підкреслив політолог.

На його думку, Порошенко прекрасно зіграв на мажоритарних округах під час дострокових виборів.

“Коли він виставив Юлію Кузьменко по 50 округу. Як вони подали - ветерани та волонтери звернулися з проханням і “Європейська Солідарність” погодилася виставити їхню людину. Тобто, що робить Порошенко - вони показують, що “ми стаємо єдиним майданчиком для національно-демократичних сил… Він уже устами Турчинова заявив - окей, я готовий бути прем’єром. Давайте спробуємо. І в цій ситуації, я повторюю те, що кажу останні 9 місяців, після місцевих: наступні вибори парламентські - це будуть вибори прем’єр-міністра України. Та політична сила, яка запропонує свого прем’єра - вона буде мати конкурентну перевагу”, - додав Таран.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, на думку політичного експерта Руслана Бортніка, “ЄС” може додати вуличної сили “Слузі народу”, якої їй не вистачає.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Порошенко розповів головний секрет свого щасливого особистого життя.