Політичний експерт Руслан Бортнік у своєму новому блозі на YouTube розповів про підсумки тижня, згадавши про чутки з приводу коаліції «Слуги народу» і «Європейської солідарності».

«Дуже багато чуток було на цьому тижні. Як ходили чутки про можливу відставку спікера, хоча поки що я їх вважаю недостовірними. Відставка Дмитра Разумкова якщо і є, то поки що дуже далеко. По-перше, «слугам народу» немає на кого його поміняти, а по-друге, сама відставка Разумкова серйозно поглибить кризу всередині цієї партії», - сказав Бортнік.

Він додав, що також активізувалися розмови про можливу нову коаліцію між «Слугою народу» і «Європейською солідарністю».

«У понеділок Турчинов дав інтерв'ю BBC, де він сказав, що Петро Порошенко готовий стати прем'єр-міністром України, але з виноскою на те, що це може бути тільки після дострокових парламентських виборів. Наскільки я розумію, ймовірність коаліції «Слуги народу» і «Європейської солідарності» вище ніж оцінюють скептики. «ЄС» і «Слуга народу» мають один зовнішньополітичний орієнтир - нова адміністрація Джо Байдена», - заявив Бортнік.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На думку експерта, «ЄС» може додати вуличної сили «Слузі народу», якої їй не вистачає.

«Тому цей союз цілком можливий, хоча сьогодні і не дуже ймовірний. Думаю, що ймовірність формування такого союзу до кінця року відсотків на 30% можна оцінити. Він можливий, він досить реалістичний, але все ж це не домінуюча модель розвитку політичних подій», - сказав Бортник.

Бортник вважає, що такі моделі дуже цікаві і в значній мірі ці моделі будуть визначати позиції Байдена і його команди.

«Швидше за все продовжиться тиск на ОПЗЖ, я не виключаю повну зачистку лідерів цієї партії, погром їх бізнесу. Це частина ширшої гри з Російською Федерацією, в тому числі гри між Заходом в цілому і Росією», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що за словами Руслана Бортніка, закон про локалізацію створить 60 тисяч робочих місць.

Крім цього, Бортнік заявляв, що локалізація - це поштовх економіці і робочі місця.