Історик і політолог Кость Бондаренко в ефірі програми «Культ особистості» Руслана Бізяєва висловив думку, що Україні незалежність далась досить легко.

Він стверджує, що боротьба за незалежність не була багатовіковою традицією.

«Організація українських націоналістів, яка з’явилась після Першої світової війни була досить регіональним явищем та не охоплювала своїми діями всю територію України», - підкреслив Бондаренко.

«Я дуже добре пам’ятаю, як у 1989 році, до початку 1990 року, дисиденти боялись слова незалежність», - пригадує Кость Бондаренко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В ефірі історик згадує, що дисидентський рух того часу називався «Народним рухом України за перебудову». Він це позиціонує як геніальну авантюру Леоніда Кравчука та декількох представників КДБ УРСР. Тому й вийшло так, що саме вони створили деякий рух, який розглядався Кравчуком як елемент власної політичної боротьби.

«Київський патріархат — це зовсім інше явище. Це такі собі відголоски часів Семичастного», - Бондаренко.

Історик розповідає, що Семичастний активно сприяв ранній кар’єрі патріарха Філарета.

«Історія Семичастного ще потребує свого вивчення», - додав Бондаренко.

До того ж, історик поділився, що мріє написати книгу, в якій один з розділів носитиме назву «Семичастний, як предтеча української незалежності», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua, розповів про те, що парламент назначив нового суддю Конституційного суду.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти, порушують умови домовленості розміщаючи заборонені одиниці техніки у зоні бойових дій.