В Україні, парламентсько-президентській республіці, прем'єр-міністр завжди традиційно був самостійною і сильною фігурою, здатною лавірувати між різними угрупованнями та домовлятися з ними. Але з 2019 року ця не так: Гончарука і Шмигаля важко назвати такими постатями.

Чи з'явиться зараз в Україні знову сильний прем'єр, чи є для цього передумови? І хто б це міг бути? Свою думку в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

«Юлію Тимошенко ховають після кожних виборів, але як раз зараз у неї знову зростає рейтинг. Що стосується Вітренка, то особисто я не вірю в конфлікт між ним і Коболєвим - швидше за все, це гра на публіку. До того ж він дуже токсичний через всі ці історії з преміями, які вони не заробили та підвищенням тарифів. А апарат - це і в Україні deep state. Він все це бачить і буде грати проти нього», - говорить експерт.

За його словами, інвест-банкіри не пов'язані з реальним сектором економіки, це лише обслуга олігархів. Горизонт планування у них не більше кварталу. Це, як вважає Загородній, і є головна проблема країни.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Так що Вітренко як прем'єр поховає Зеленського як президента», - вважає Тарас Загородній.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт порівняв Міжнародний валютний фонд з колекторами.

Також Тарас Загородній пояснив, чому спікеру парламенту Дмитру Разумкову буде важко боротися за пост президента.