Кримінальні процеси у розслідуванні гучних справ відбуваються не для зростання рейтингу влади, а тоді, коли зібрали достатню доказову базу.

Про це сказав політтехнолог Валентин Гладких в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Чому ви пов’язуєте будь-які кримінальні процеси з рейтингами. Це також просто певна модель мислення, яку дехто свідомо, дехто несвідомо, накидає суспільству. А я схильний думати, що в даному випадку ніякого стосунку нема. Тим більше - після такого провального результату на минулих виборах. Можливо, нарешті назбирали достатню доказову базу і вирішили продовжити це кримінальне переслідування (Анатолія Шарія - ред.) у встановлений законом спосіб”, - сказав Валентин Гладких.

За його словами, таке трапляється дуже часто. Зокрема, такі ж питання задавали коли викрили схему розкрадання коштів на будівництві Музею Революції Гідності.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

“І тоді так само говорили - а чому от саме зараз, чому не вчора, чому не післязавтра. Звичайно, це є, до речі, властивість людського мислення. Це є когнітивна похибка так звана. Це коли ми намагаємося навіть в випадкових якихось плямах бачити якісь змістовні візеруночки, образи і таке подібне. Ну, така властивість. Ми шукаємо, людський мозок шукає закономірності для прогнозування. Дуже часто він правильно знаходить закономірності і правильно прогнозує”, - додав політтехнолог.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Анатолію Шарію оголосили підозру через “загрозу національній безпеці”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що націоналісти вимагають в РНБО завдати три удари по російській агентурі в Україні.