Проросійський блогер Анатолій Шарій, який проживає в Іспанії, може бути агентом Російської Федерації.

Про це заявив український держслужбовець і політичний технолог Валентин Гладких в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Шарій може бути агентом РФ у самому вульгарному розумінні цього слова. Себто, отримує матеріальну винагороду або, можливо, він був завербований в інший спосіб, наприклад, залякуванням», - констатує експерт.

За його словами, правоохоронні органи і спецслужби можуть встановити факт наявності зв’язку між громадянином України і іноземною спецслужбою і отримання винагороди за дії в інтересах цієї спецслужби проти власної держави.

Також Гладких спрогнозував, як рішення чинної влади щодо Шарія та закриття низки українських телеканалів вплинуть на політику.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Якщо ми говоримо про політику як урядування – думаю, тут нічого докорінно не зміниться. Якщо ми говоримо про політику як електоральний аспект (взаємодія з суспільством, вибори, боротьба за владу) – можуть мати певні наслідки ці події. Звичайно, будуть як симпатики, так і опоненти цим рішенням», - сказав він.

Експерт не погодився з рейтингами «Партії Шарія». На його думку, в реальності вона не набере прохідну кількість голосів до парламенту.

«Я цю риторику чув і перед виборами до органів місцевого самоврядування. Тоді також багато хто бігав і розповідав, як його партія набирає і ледь не перемагає в деяких органах місцевого самоврядування. Але реальність, як ми пам’ятаємо, була дещо іншою. Якщо дивитися тверезо на ситуацію – така можливість є практично виключеною або такою, яка прагне до нуля, куди прагнуть і рейтинги цієї політичної партії», - підсумував Гладких.

Нагадаємо, Таран заявив, що у Шарія можуть бути серйозні проблеми через російські гроші.

Як повідомляв Знай.ua, 16 лютого СБУ оголосила підозру Анатолію Шарію.