Україна може управляти Росією через світогляд і цінності, чим можна зайнятися вже сьогодні.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Мені б дуже хотілося, щоб Україна поставила за мету перемогти в цій війні. А питання, на якому кордоні зупинитися коли ми переможемо - це зовсім вже інше питання... Цікаві можуть бути взаємовідношення старшого партнера, цивілізаційного центру, який, як мінімум, розповсюдить вплив з Києва до Уралу. Тобто, те що за Уралом, утримати в стратегічній перспективі не вийде, це так чи інакше відійде Китаю і воно буде під впливом Китаю. Територіально тягнути такі величезні утворення геополітичні вже не вигідно. Київ може здійснювати управління Росією, залишками Росії, скажімо так, але це управління буде не шляхом спорудження залізниць або прямих директив. Вищий рівень управління - це світоглядне управління і ціннісне управління", - сказав Олексій Толкачов.

Він відмітив, що коли через контроль цінностей формують контроль сенсу в Росії - цим контролюється і її майбутнє.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"І на сьогодні цей сенс можна з України запускати. Те, власне кажучи, чим ми і займаємося. Але в найближчій перспективі потрібно ставити мету. Не просто відокремитися від Росії - перемогти Росію і може бути навіть Україні розповсюдити свій вплив ззовні. Цікаві питання, приміром, зараз піднімаються, про те, щоб визнати Україну спадкоємицею Київської Русі. Ось, деякі експерти закликають навіть перейменувати Україну в Русь-Україну", - додав футуролог.

За його словами, перемогти у війні з Росією можна, але треба мислити по експансіоністськи.

"Ті держави, які ставали великими, вони завжди реалізовували експансію. Проблема Росії в тому, що вона застрягла в Середньовіччі. Ну, там президент в 21 столітті досі править країною сидячи в середньовічній фортеці в Кремлі. Він дивиться на світ крізь бійниці, ну яка там може бути свідомість. Питання в тому, що інші країни реалізують експансію. Але це економічна, це культурна", - пояснив Толкачов.

Він додав, що також експансія може бути гастрономічною. При цьому, українських ресторанів по світу дуже мало, хоча в самій Україні є багато французьких, італійських, японських і навіть грузинських ресторанів, навіть попри те, що Грузія невелика країна.

"І ось Україна, поки що одним з прикладів такої класної експансії, сто років тому, це наш Щедрик. Але у нас повним-повнісінько музики, яку мені хочеться щоб співав світ. У нас повним-повнісінько сюжетів, кіно. Сюжетних історій, про які можна знімати у світі", - підкреслив футуролог.

Нагадаємо Знай.ua повідомляв, які професійні навички зажадають в 2021: головні тренди майбутнього.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку економіста Куща, у світовій економіці з'явиться новий гегемон.