У новому випуску програми «Скажи-ка дядя» експерт в галузі енергетики Валентин Землянський розповів чи потрібно повертати Нафтогаз державі.

«Нафтогаз в тому вигляді, в якому знаходиться зараз - він не потрібен Україні. Потрібно розуміти, що Нафтогаз, який був раніше, і Нафтогаз, який зараз - це абсолютно різні компанії. Нам, в першу чергу, необхідна структура, яка буде нести всі юридичні зобов'язання, тобто потрібно посадити юристів і фінансистів, і нехай вони займаються цими питаннями», - міркує Землянський.

Далі, ведучий програми Михайло Чаплига задав питання стосовно того, наскільки якісним може бути газ, і чи може він відрізнятися.

«Я не знаю щодо якості газу, але згідно з нормативами, калорійність газу може коливатися від 8,200 до 7,600. І, в залежності від цифри, він, повинен рахуватися по-іншому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Ну ось хочуть перераховувати не в кубах, а в кіловат-годинах, тобто в енергетичних одиницях, і поміняти ці параметри за європейськими стандартами. Після цього, повинні помінятися всі показники, і у населення, буде коефіцієнт не одиниця з чимось, а 0,9. від лічильника», - відповів на запитання Землянський.

На думку експерта, Україні давно вже варто піти від радянської системи обліку газу, і перейти на європейську систему.

«За підсумком, зміна ситуації має нести системний характер. Нові закони по системі обліку, закон, який пропонує Тимошенко, це все може бути і це може працювати, потрібно лише бажання держави включитися в процес», - резюмував Валентин Землянський.

Раніше Знай.ua повідомляв, що ми купуємо тільки європейський газ.

Нагадуємо, Знай.ua писав, що Коболєв і Вітренко порахували що за 1000 кубометрів менше 300 доларів не вийде.