Вперше з моменту призначення міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заговорив про житлово-комунальні послуги. Влада збирається зменшити платежі за опалення шляхом енергомодернізації – комплексної модернізації багатоквартирних будинків. Про це у своєму блозі розповідає журналістка Катерина Котенкова.

«Ви, мабуть, думаєте, що для цього людям дадуть грошей. Ні, це будуть «теплі кредити» і Фонд енергоефективності. Але, на 2021 рік на «теплі кредити» виділено всього 150 мільйонів і тільки для індивідуальних будинків, а не для багатоквартирних. Невже пан Чернишов про це не знає? А щодо Фонду енергоефективності, то є тільки 300 заявок. 300 заявок на майже 200 тисяч багатоквартирних будинків – це 0,15%», - коментує Котенкова.

Комплексна модернізація перетворюється на те, щоб люди брали кредит і просто самі модернізували свої будинки. Тобто, зниження вартості опалення не буде, як не буде і «комплексної енергомодернізації».

«До слова, Чернишов озвучив ту саму «цікаву ідею» про яку Зеленський рік тому казав, обіцяючи знизити уже до цієї зими тарифи на опалення вдвічі. Тобто, нових «цікавих ідей» у Зеленського для нас немає, - зазначає Котенкова. – Поки тарифи призупинені, але що буде після закінчення опалювального сезону? Тому поки хвалитися нічим. Тарифи високі, ми це бачимо в платіжках. А що буде в травні? Коли почнеться абонплата за всі послуги ЖКГ?», - питає Котенкова.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Котенкова нагоголошує: влада заявляє, що причина росту тарифів – це системні проблеми, які були закладені вже давно. Але чи не пора б їх було вже виправити, поки нова влада має на це повноваження довгий час?

«Що змінилося в ЖКГ? Нічого. Чи зміниться щось у найближчий час? Важко віриться», - додає журналістка.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова розповіла, чи надовго і за рахунок чого зміцнюється українська гривня.

Також Котенкова сказала, що комуналка в лютому може вирости до 4 тис. грн.