Ті кошти, що АРМА заробляє на відсотках з депозитів, не перераховуються до бюджету, поки не оголосять вирок.

Про це сказав заступник голови Агентства з Розшуку та Менеджменту Активів (АРМА) Володимир Павленко у програмі “Романенко Бесіди”.

“У нас є джерела надходжень, які не потрапляють в бюджет. Ми на наших відсотках, які лежать на депозиті, заробляємо, ну от за рік ми заробили 53 чи 55 млн грн відсотків. Тобто, від управління. Коли нам передали склянку в управління - ми передаємо її управителям, на цьому заробляємо гроші і це фактично оренда. Ця сума склала 15 млн на кінець 2020 року. А відсотки на депозиті, на депозитах лежать кошти, які арештовані, або які ми виручили від реалізації майна, одних відсотків накапало на 50 з чимось млн грн. Тобто, це більше, ніж 15 млн… Вони не йдуть в бюджет. Вони лишаються на депозиті, капіталізуються і продовжують там далі наростати”, - сказав Володимир Павленко.

За його словами, кошти лежатимуть на депозиті до того часу, коли або скасовується арешт, або фінальну справу закриють. Тоді всі ці гроші віддадуть назад їх власнику разом з відсотками.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

“Або інший варіант, що є вирок, особа встановлюється винуватою і всі ці гроші з відсотками ідуть в бюджет. Але за весь час, поки я тут працюю, а це вже більше року, таких випадків не було. Тобто, ми розуміємо, що всі ці заробляння грошей на відсотках, які відбуваються спокійно, вони лежать спокійно в банку. Нема ніяких одіозних подій, нема ніяких рейдерських захоплень. Вони просто там лежать і держава з цього нічого не отримує. Моя особиста позиція - що ці кошти повинні йти в бюджет”, - додав Павленко.

Він зазначив, що було б добре, якби половину коштів можна було повертати до бюджету та до спецфонду АРМИ. У АРМИ є фінансування з бюджету 200 млн, однак вона витрачає його не повністю.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, на думку експерта, штучно занижена ціна на вугілля держшахт призведе до збільшення бюджетних дотацій.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Котенкова зазначила, що Україна може не брати кредити, але заважає корупція.