Що буде далі з екс-президентом? Як довести на суді в українських реаліях неправомірність дій політика? Більш детально в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповів політтехнолог Валентин Гладких.

Експерт запевняє, що майбутня доля народного депутата залежить від того чи знайдуть досудові слідчі органи докази проти нього. В наших судах можна вирішити правовий спір по суті, бо сторонам надаються рівні можливості. Звинувачений може приводити безліч фактів, доказів, спростувань, так само, як і представники судового процесу. У Порошенка є фінансові можливості, аби виграти суд.

На думку гостя, з необмеженими фінансами можна вирішити низку ключових питань: найняти найкращих адвокатів, різних експертів, і ботів, які створять потрібний фон. Також, є можливість і для силових дій. В Україні будь-який судовий процес, де велику роль грають політики може бути оголошеним політичним переслідуванням. Запобігти політичному переслідуванню можливо, якщо є потужна доказова база.

За словами політтехнолога, Порошенко народний депутат і його можна звинуватити в тому, що в нього є бізнес. На виправдання в нього є аргумент, що він тільки володіє бізнесом, а не управляє, а це не суперечить закону.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Залишається ухилення від податків (наприклад, при придбанні телеканалу у самого себе), але його довести не так-то просто», - вважає Гладких.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Анатолію Шарію оголосили підозру через “загрозу національній безпеці”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що націоналісти вимагають в РНБО завдати три удари по російській агентурі в Україні.