До нашої країни завжди був величезний інтерес з боку Польщі та Угорщини. Про це розповіла Мирослава Бобровська в своєму новому випуску програми «А як насправді».

Вона впевнена, що поки ми спрямовані поглядом тільки в сторону Росії, інші наші сусіди теж не втрачають часу дарма.

«Щодо Угорщини я вже робила випуск, обов'язково подивіться. Відносини між нашою державою з Угорщиною на сьогоднішній день вибудовуються швидше під страхом. Наша влада дуже переживає, як би Угорщина не стала блокувати відносини України і НАТО», - каже Бобровська.

За її словами, Угорщина досить лояльно налаштована по відношенню до Росії.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

«Ну і звичайно при цьому всьому, наші сусіди серйозно закріпили свої позиції на заході України. Тому всі виникаючі конфлікти намагаються тут же консервувати», - додає вона.

Бобровська вважає, що від цієї тенденції не відстає і Польща.

«Те що вона давно стала місцем для заробітків українців у вигляді обслуговуючого персоналу - вже не для кого не секрет. У тому числі Польща активно проводить так званий вплив м'якої сили», - продовжує Бобровська.

Воно пояснює, що перше відображення даного напрямку в зовнішньополітичному дискурсі було офіційно зафіксовано в «Стратегії з просування іміджу Польщі» в 2001 р, а «м'яка сила» в цьому документі розглядається в рамках публічної дипломатії.

«Офіційно завдання звучить так - систематична взаємодія і діалог з суспільством в інших країнах, привертаючи увагу громадян, завойовуючи серця і уми для захисту польських інтересів, польського бачення, основних цінностей польського суспільства і, отже, польської культури і поляків, як таких. У «Стратегії національної безпеки Республіки Польща» нарівні з взаємодією і інтеграцією в європейські і трансатлантичні структури важливу роль займає східний напрямок зовнішньої політики, зокрема, розвиток довгострокових зв'язків з учасниками «Східного партнерства», - резюмує Мирослава Бобровська.

Нагадаємо, раніше Знай.ua передав пояснення Бобровської про те, чому українські залізничники їдуть працювати до Німеччини.

Також раніше вона розповіла, що люди, які вітають закриття телеканалів Козака, постійно виступали на них.