Через скасування пільги на використання електроенергії у об’ємі до 100 кіловат були покарані найбідніші категорії населення.

Про це сказав нардеп та лідер Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“З 1 січня цього року саме Вітренком були покарані найбідніші верстви населення. З них забрали пільгу за використання електроенергії до 100 кіловат впродовж місяця. Люди, знаходячись в енергетичній бідності, лягали одягнутими спати. Лягали спати коли вже починало темніти на вулиці, і не включали світло, намагаючись якось вкластись в свій сімейний бюджет. В них це забрали. І для цієї категорії населення вдвічі підвищили ціну на електроенергію”, - сказав Михайло Волинець.

Він зазначив, що так само підвищили ціну на електроенергію для промислових споживачів в побуті і для всього населення.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Він нагадав, що при керівництві Вітренко Україна отримала тарифний Майдан, коли на початку січня люди почали виходити на вулиці.

“Вони побачили, що їх грабують, через високу ціну на газ. А це стало приводити до зростання цін на продукти харчування, на товари першої необхідності, на все, на все. І ми зараз бачимо зростання ціни на яйця, на цукор, на перевезення… Це штучно зроблено, тому що в принципі не було такого великого падіння виробітку сільськогосподарської продукції. Вона стала дорожчою, вона стала недоступною для населення. В умовах карантину, коли люди б мали краще харчуватися, посилювати свій імунітет”, - додав Волинець.

Він зазначив, що раніше люди і так не мали доступу до повноцінного харчування, а тепер будуть на ньому економити.

“До енергетичної бідності додається бідність не просто продовольча, а споживання. Споживання населенням. І це посилить захворюваність серед населення і це в умовах ковіду і карантину”, - сказав нардеп.

Як повідомляв Знай.ua, на думку нардепа, імпорт електроенергії з Росії та Білорусі загрожує інтеграції української енергосистеми з ЄС.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці жаліються, що не мають чим платити за послуги ЖКГ: "Людина де живе? На дереві, в ямі?".