Правозахисник та громадський активіст Геннадій Друзенко розповів в ефірі програми Романенко. Бесіди» про основні причини резонансності вироку активісту Сергію Стерненку.

Він розповів, що Стерненко загострив ситуацію, яка і так набула динаміки після останніх резонансних подій, зокрема закриття каналів після санкцій проти Козака та оголошення підозри Шарію.

«Насправді є кілька питань. З одного боку, Стерненко - це точно не є уособлення ветерансько- волонтерської спільноти. Чоловік, який як мінімум контроверсійний. Я не суд, але всі ми маємо своїх знайомих, спілкуємось, знаємо, що це точно не абсолютно невинний постраждалий», - заявляє Друзенко.

Юрист каже, що не підписався би за Стерненка, як наприклад, за Антоненка, щодо якого він раніше писав заяву до правоохоронних органів з проханням замінити його на лаві підсудних. Проте він погоджується, що ситуація розіграна дуже провокаційно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«З одного боку, він доволі розкручений персонаж, з іншого боку, коли ти маєш справу з розкрученим персонажем, справа має бути дуже переконлива і чітка. А вони десь знаходять цього суддю одіозного зі Сталіним і Леніним у дворі», - каже Друзенко.

Він вважає, що дуже токсичною є сама жертва по справі, депутат, який так і не розповів, куди він пропав на 5 років і чому не з’являвся на суди. Друзенко зазначив, що в нього є версія щодо цього, проте вона мала би бути озвучена не ним на ефірі, а потерпілим на суді.

«Знову ж таки символічний строк 7 років і 3 місяці: рівно стільки, скільки пройшло від початку Революції гідності. Ці абсолютно токсичні пости Портнова, які просто підливають масла у вогонь. Це справа, яка виступила трігером», - заявляє правозахисник.

Він відмічає, що тут має місце велика засаднича проблема – тотальна недовіра українців до судової системи.

«Коли ти не довіряєш, немає арбітра, коли немає довіри до держави, ти відчуваєш, як і та спільнота, що ти можеш бути наступним», - каже Друзенко.

Раніше керівник штабу Нацкорпусу заявив, що до людей, які свідомо підігравали російській пропаганді, має бути відповідне ставлення.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Непогодін розповів, кому були вигідні протести в Білорусі.