Керівник штабу «Національного корпусу» Максим Жорін в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував ідею одеського активіста Сергія Стерненка складати списки людей, які працювали на заблокованих каналах «112 Україна», ZIK і NEWSONE.

«Закон про боротьбу з колаборантами саме визначає, чи є відповідальність у людини за подібні речі. Чи несе відповідальність, якщо буде доведено, що якийсь з цих каналів вів проросійську пропаганду, то там буде визначатись, хто має нести за це відповідальність», - сказав він.

На думку Жоріна, до людей, які свідомо підігравали російській пропаганді, має бути відповідне ставлення.

Керівник штабу «Нацкорпусу» також підкреслив, що задача журналіста – показати об’єктивну ситуацію, а не маніпулювати.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«А ми говоримо про те, що канали саме цим і займалися – ворожою пропагандою в прямому сенсі цього слова. Хто за це має нести відповідальність – нехай рішення приймають відповідні органи», - наголосив Жорін.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Білецький заявив, що Україні потрібен закон про колаборантів.

Також Бобровська розповідала, що люди, які вітають закриття телеканалів Козака, постійно виступали на них.