На засіданні антикризового штабу відбулося обговорення роботи шахт з видобутку уранової руди в нормальному режимі.

Про це в програмі «Що далі» на каналі «Знай24» повідомляє лідер Незалежної профспілки гірників нардеп Михайло Волинець.

Михайло Волинець розповідає про те, як йому довелося одночасно перебувати на двох засіданнях – і з лідерами Незалежної профспілки України з усієї держави, і в режимі онлайн із прем’єр-міністром та антикризовим штабом. Він зазначає, що скликання засідання антикризового штабу було його ініціативою спільно з гірниками, що займаються видобутком урану, торфу, залізної руди, вугілля, кольорових металів та інших копалин. Волинець особисто звернувся і до прем’єра, і до депутатів з різних фракцій та навіть зібрав достатню кількість підписів.

Як зазначає нардеп, він змушений був роздвоїтися, але лише в такому режимі можна було поставити всі необхідні питання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

«Але чи буде це втілено в життя», - сумнівається Волинець.

Зрештою, питання, чи зможуть шахти з видобутку уранової руди запрацювати в нормальному режимі, залишається відкритим. Не зважаючи на те, що Вітренко запропонував «СхідГЗК», у чиїй власності і перебувають уранові шахти, зайнятися програмою виходу з кризи та налагодженням стабільної роботи, проблема не вирішена.

«Справа в тому, що НАЕК “Енергоатом” не профінансував, як це було передбачено договірними умовами, “СхідГЗК”, і тому зараз НАЕК “Енергоатом” купує за кордоном руду, тим часом довівши до кризи “СхідГЗК”», - пояснює Волинець ситуацію.

Підсумовуючи, він звертає увагу на те, що проігнорували і Юрій Вітренко, і прем’єр Денис Шмигаль, – прокладку між “Енергоатомом” і “СхідГЗК”, ядерне паливо.

Нагадаємо, ІСС Ukraine закликає негайно перевірити факт штучного зниження цін на вугілля з державних шахт.

Раніше Знай.uа повідомляв те, що Мінерго займеться виплатою боргів зеленій енергетиці.