Яку характеристику можна дати першому президентському терміну Леоніда Кучми? Які його підсумки?

Про це в програмі «Культ особистості» розповідає історик і політолог Кость Бондаренко

«Це був час боротьби за повноваження, час конституційного оформлення інституту президента, час, коли Кучма з проросійського політика перетворився в проамериканського. Розквіт відносин між Україною та США, потрапляння України в орбіту американської політики - все це сталося під час першого терміну Кучми», - каже гість програми.

Він нагадав про особисту дружбу між Кучмою і віцепрезидентом США демократом Альбертом Гором, про існування комісії «Кучма - Гор». Сполучені Штати стали арбітром в міжнародних суперечках України, Кучма одним з перших отримав премію імені Кеннеді - їй нагороджують за видатні заслуги в боротьбі за демократію. У той час він був безперечно проамериканським політиком.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«І при цьому Леонід Кучма став батьком української багатовекторності. Жоден інший президент України не вмів так лавірувати між різними силами. Навіть в косовському конфлікті він зумів зберегти добрі відносини й з Белградом, і з Приштиною. Так лавірувати здатний тільки Лукашенко, який, до речі, глибоко поважає Кучму», - розповів Кость Бондаренко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про те, як Юлія Тимошенко створила «Батьківщину».

Також Бондаренко висловив свою думку про причини, які погубили кар'єру Павла Лазаренка.