Павла Лазаренка згубила відсутність почуття міри, оскільки він не зміг вчасно зупинитися і постійно нарощував свій вплив.

Про це сказав політолог та історик Кость Бондаренко в ефірі програми “Культ особистості”.

"Напевно, його згубила відсутність почуття міри. Він не зміг вчасно зупинитися. Він нарощував постійно свій вплив. Він міг увійти до історії, як один з найрезультативніших прем'єрів. Саме при ньому була подолана економічна криза. Україна вийшла з кризи і почала нарощувати свої економічні можливості. Саме при Павлові Лазаренко. Саме при Павлові Лазаренко була введена гривня. Саме при Павлові Лазаренко почала діяти Конституція України", - сказав Кость Бондаренко.

Він відмітив, що перший чинний Кабінет міністрів при новій Конституції також був Кабміном Лазаренка.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У Павла Лазаренка було немало, дійсно, видатних особистостей в його Кабінеті міністрів. Але він, я ще раз повторюся, він втратив почуття міри. І налаштував проти себе значну частину українського політикуму. Це закінчилося тим, що Лазаренко пішов у відставку", - додав політолог.

За його словами, у 1999 році Павло Лазаренко потрапив в автомобільну аварію, яку він оцінив як сигнал і поїхав з України. Після цього він потрапив у поле зору спецслужб і проти нього ввели санкції.

Як повідомляв Знай.ua, раніше історик повідомляв, що схема Лазаренко діяла по всій країні за винятком Донецької області, де місцеві еліти збунтувалися.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кравчук не робив ставку на компартійну еліту, коли будував свою вертикаль.