Кость Бондаренко – відомий історик і політолог відвідав програму Руслана Бізяєва «Культ особистості», в якій поділився думкою про становлення української олігархії.

«Справа в тому, що процес становлення української олігархії можна розділити на два етапи», - сказав Бондаренко.

Перший етап, на думку історика, закладався в створенні суперолігарха в лиці Павла Лазаренка. Саме ця людина вирішила встановити свій контроль над всією країною.

«Візьмемося за руки друзі, щоб не пропасти поодинці», - Бондаренко охарактеризував складність введення схеми Лазаренка у Донецькій області.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Бондаренко Впевнений у тому, що Кучма був абсолютно щасливий ситуацією яка склалася. Фактично, Павло Лазаренко був людиною, яка була готова нести на своїх плечах відповідальність за ситуацію в економіці. Окрім того, він демонстрував бажання виправити ситуацію в Україні, показати стабільний ріст та покінчити з кризою.

«Те що він щось бере до кишені це його справа – головне щоб народ був задоволений», - саме так Кость Бондаренко описав дії Лазаренка.

З розповіді історика стає зрозуміло, що у Павла Лазаренка був доволі простий і зрозумілий підхід.

«На держпідприємство ставили директор з чіткими вказівками: ти повинен купувати газ чи енергоресурси у цієї компанії за цією ціною, а продавати свою продукцію тільки ось цій компанії, за цією, фіксованою ціною. Таким чином, через рік підприємство доведене до банкрутства виставляли на торги, а пізніше приватизували», - стверджує Бондаренко.

В ході такої схеми величезна дельта стягувалася з цього підприємства.

Нагадуємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ серйозно критикував податок на прибуток в 18% з мінімальної зарплати.

Також раніше розповідалось, що колишній президент України Віктор Ющенко прагнув потрапити на пост президента заради слави.