Україну поділили на захід і схід команди Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Про це сказав політолог та історик Кость Бондаренко в ефірі програми “Культ особистості”.

"31 жовтня 2003 року Віктор Ющенко прилетів в Донецьк, разом зі своєю командою, де йому організували обструкцію, де його зустрічали білборди, на яких був зображений карикатурний Ющенко в нацистській формі і так далі. Відповідно, Донбас відмовився приймати Ющенка. Ющенко відлетів з Донецька спіймавши облизня, збирався провести з'їзд Нашої України в Донецьку, і ось цей момент став точкою неповернення. Після цього команда Ющенко починає фактично пропонувати концепцію ділення України на два сорти", - сказав Кость Бондаренко.

Він відмітив, що згідно концепції, освічений і культурний захід України, майже європейський, протиставлявся дикому і неосвіченому сходу.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Наркомани, неосвічені люди, некультурні люди, які не знають елементарних правил культури - на сході. Ось так подавалося. Фактично совки. По Києву були розклеєні листівки в ліфтах, умовно кажучи: не пісяємо в ліфтах або під'їздах, ти ж не Донецький. Це 2004 рік. Початок 2004 року. Загострення фактично йде по лінії "ми-вони", - відмітив політолог.

Він додав, що низка російських технологів працювала в команді Віктора Януковича, а також і в команді Віктора Ющенка.

"Вони запропонували абсолютно дзеркальну симетричну відповідь. Коли саме російські технологи, під час одного з мозкових штурмів народилася ідея, а давайте намалюємо карту з трьох частин України, подивимося як соціологічно межі проходять. Три сорти України. Ось це назвемо, що це перший сорт, ось це другий сорт, ось це третій. Третій сорт - це як би донецькі. Ось так вони нас, типу, бачать. І багато хто пише, що це вигадка Володимира Грановського - ні. Володимир Грановський у той час працював з кандидатом в президенти Януковичем", - сказав Бондаренко.

За його словами, Грановський є одним з кращих політтехнологів в Україні.

"Це була задумка швидше російських технологів, які працювали у той час в Україні. Знову ж таки, це була як акція у відповідь. Вже почалося протиставлення - з одного боку, "Наша Україна" пропонує свою концепцію ділення на дві частини України, з іншого боку - якраз команда Януковича пропонує свою концепцію теж ділення України. І одна, і друга групи працювали саме на протиставленні", - підкреслив історик.

Він відмітив, що кампанія 2004 року була однією з найдорожчих в історії України, а можливо і людства - близько 1 млрд доларів, тільки того, що було зареєстровано.

Як повідомляв Знай.ua, в АРМА передали активи Януковича.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що прикарпатець згадав побоїще на Майдані перед втечею Януковича: "Були готові стояти на смерть".