Український правозахисник Геннадій Друзенко в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів, як може розвиватися надалі ситуація з протестами проти вироку активісту Сергію Стерненку і що варто зробити владі.

«Досвід 2014 що каже? що зупинятися – дурне, якщо ти вже прорвався, то проривайся до кінця», - каже Друзенко.

Він стверджує, що основна загроза для влади наразі – це субота 27 лютого, коли плануються повторні масові протести, оскільки все зійде з рейок, якщо проллється перша кров.

«Президент має вийти і сказати: «Окей хлопці, я беру цю справу під контроль, я вам обіцяю абсолютно відкритий проецс в апеляційному суді, я піду в суд і буду особисто дивитись». В Україні є кілька суддів, які користуються хорошою репутацією, знайти цих суддів. І це ставка лідера», - розповідає Друзенко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Правозахисник вважає, що якщо президенту вдасться зараз продемонструвати точки опору, на яких є справедливість, і зробити кейс, в якому буде відчуття справедливості, доведеності вини і співмірності з нею покарання, то він буде на коні і дасть державі те, до чого вона дуже спрагла.

«Є дві логіки. З одного боку, умовно кажучи, революційна: я беру все в свої руки, як товариш Ленін, ми робимо «трійки», бо суди не працюють, кожного десятого розстрілюємо і наводимо порядок в країні. Це точно не зараз і не в нашому становищі. Друга логіка: окей, це не працює, це тіньова держава, якою керують сірі кардинали. Ми робимо як Рузвельт в 1936 році: він знаходить одного чесного суддю - і мафіозі, який наводив жах на весь Чикаго, їде на острів біля Сан-Франциско за несплату податків. Завжди в цьому великому болоті можна знайти кілька кочок», - каже Друзенко.

Правозахисник вважає, що зараз для Зеленського головне – сказати, що в цій країні з’являються правила, а не лише практика, коли питання «вирішуються» між конкретними особами і продемонструвати один успішний кейс, який викличе у людей довіру.

Раніше Друзенко заявив, що Стерненко не є уособленням ветерансько-волонтерської спільноти.

Також він заявив, що Бандера не радів би з перефарбовування іржавих мостів у жовто-блакитний колір.