Україна купує «Байрактари» за десятки мільйонів - але у що вони обійдуться, якщо вона стане сама їх виробляти? Чи є перспективи у такого проєкт?

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує останній президент ДП «Антонов» Олександр Лось.

«В Україні збираються закупити до десяти штук таких літальних апаратів, і кілька станцій. Сам по собі літальний апарат, якщо розглядати його ціну в залежності від умов постачання і від інших факторів, коштує від одного до двох мільйонів доларів. Ці суми відомі. Для такого досить легкого класу машин це теж значна сума», - зазначає він.

За словами Лося, є багато українських розробників, які виробляють порівнянні аналоги по меншій вартості. Але Туреччина - це країна, де все побудовано по вертикалі й виходить від вказівок військово-політичного керівництва. А в нашій країні ініціатива традиційно завжди меншою мірою виходила від уряду, і в більшій - від фахівців і громадянського суспільства.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

При цьому, зауважив експерт, якщо робити українські «Байрактари», то їх повинно бути не менше ескадрильї - тобто дванадцяти машин.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Олександр Лось назвав приблизні терміни виробництва в Україні власних безпілотних літальних апаратів.

Також повідомлялося про застосування українськими військовослужбовцями турецького «Байрактара».