Одеський національний медичний університет більше не у списку навчальних закладів, які Індія радить своїм студентам.

Про це у програмі «Романенко. Бесіди» заявив експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко у розмові з футурологом Андрієм Длігачем.

«Тому що гігантські хабарі за все, божевільна якась страховка, яка нічого не покриває і діє 2 місяці тільки в найелементарніших випадках, а коштує 22 тисячі гривень», - пояснює причини ситуації Романенко.

Окрім того, доля Одеського університету чекає на ще кілька українських закладів освіти. З огляду на це, він схиляється називати навчання іноземців в Україні міфом, а не реальністю.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На думку Юрія Романенка, небезпеку для України становить не лише Росія, але й технологічні інновації Азії та Африки. Зокрема, експерт говорить про Туреччину, чиї переобладнані металургійні заводи стали конкурентом українських заводів. Окрім того, свою лепту в це питання вносить карбоновий податок в ЄС: Туреччина, якщо не виграє від цього, то, як мінімум, програє менше, ніж Україна.

«Туреччина побудувала великий газовий хаб, вона перетворилася на величезний газовий хаб», - підсумовує експерт.

Ще одна небезпека, яку відзначає Романенко, - це майбутній трубопровід, який проведуть у Європу з Туркменістану через Каспійське море.

«Всі надії українців експлуатувати далі ГТС, як ніби нічого не змінилося, це маячня», - застерігає він.

Публічну угоду укладуть всього лише за декілька днів.

Нагадаємо, штучно занижена ціна на вугілля з держшахт не може покрити навіть зарплат.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що імпортери електроенергії з РФ і Білорусі потраплять під санкції.