Намагання МВС зайняти Інститут фізіології ім. Богомольця нагадує німецьких окупантів часів Другої світової війни.

Так заявив економіст Олексій Кущ у своєму блозі, а також пояснив, чому ця ситуація негативно відобразиться на економіці України.

«Атака на інститут Богомольця - вона відбувається не вперше», - констатує Кущ. Інститут фізіології в самому центрі Києва – це не лише унікальна споруда, але й ласий шматочок у сфері комерційної забудови, на який зазіхаються вже не один рік і не один покупець.

Експерт згадує, наприклад, як німецькі окупанти під час Другої світової війни розміщували в будівлі Інституту управління київської поліції. «Ось такі ось страшні, я б сказав, аналогії напрошуються в порівнянні з сьогоднішнім днем», - робить висновок Кущ.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На думку економіста, атакувати наукову галузь абсолютно безглуздо, адже знання та інновації допоможуть вийти з теперішньої кризи. «У ній переможуть ті країни, які зможуть створити синергію між реальним сектором економіки та науковим і освітнім потенціалом країни», - переконаний Кущ. Отож, інвестувати кошти також потрібно в науку та освіту, ці галузі потребують розвитку передусім.

Натомість аграрні країни, які можуть запропонувати на світовому ринку лише сировину, не зможуть очолити ХХІ століття. Економіст застерігає владу України від знищення тих напрацювань у галузі науки та освіти, що вдалося залишити та вберегти з минулого, натомість закликає розвивати науковий потенціал.

Нагадаємо, ситуацію із зайняттям будівлі Інституту фізіології експерти називають цинічною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україна перетворилася, за словами економістів, на «кукурузне поле».