Питання техногенної катастрофи: наскільки Україна вразлива і що визначає міру вразливості?

Про це розповідає Андрій Длігач, футуролог, доктор економічних наук і генеральний директор Advanter Group, у програмі «Романенко. Бесіди».

«Глобальний блекаут технічно неможливий, проте, техногенні катастрофи нас ще чекають», - вважає експерт. Він окреслює ряд проблем України, через які будь-яка техногенна катастрофа доволі сильно відіб’ється на рівні держави.

Серед них - зменшення кількості питної води удвічі, втрата лісів і системи іригації на півдні, яка взагалі має бути в пріоритеті відновлень. Водночас він каже, що не можна забувати про підняття лінії субтропіків, адже це і добре для сонячних ЕС, і погано для сільського господарства. Отже, викликів предостатньо.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Викликом іншого формату буде, на думку Длігача, нова людина – з гнучкішим характером, позбавлена прив’язаності до професії, що постійно вчиться чомусь новому та шукає щось нове, готова до життя в мобільному світі. «А ми тримаємося за наші професії, за наші робочі місця дуже сильно. Нам складно подивитися по сторонах, поміняти себе - а це дуже важливо в новому світі», - підсумовує футуролог.

Нагадаємо, футуролог розповідає про нові форми агломерацій в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Україні зелена енергетика прийде на заміну нафті та вугілля.