10 липня 2020 року Нафтогаз було визначено постачальником «останньої надії», такий статус буде до 2023 року. Усі отримують платіжки і спостерігають зріст ціни на енергоносії.

Співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов у програмі «Политика наизнанку» заявив, що перспективи набагато гірші, ніж зазначає влада.

«Кожен з нас отримує платіжки за комунальні послуги і спостерігає як зростають ціни. Наша влада жодним чином не захищає наші інтереси, фактично залазить до нас у кишені та дає наживатися недобросовісним бізнесменам», - сказав Снєгирьов.

За словами експерта, уряд зазначає, що ціна 6,99 грн за куб газу буде до кінця опалювального сезону, це ціна з урахуванням ПДВ, але без коефіцієнту транспортування (ще 1,79 грн), тобто фактична ціна він постачальника «останньої надії» буде майже 9 гривень.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

«Українцям рекламують, що можна укласти річні контракти і ціна буде зафіксована, але постачальник «останньої надії» має прямих контрактів з кінцевими споживачами лише 300 тисяч, тобто інші люди беруть газ у звичайних облгазів», - резюмував ведучий.

Снєгирьов підкреслив, що облгази належать певним олігархічним групам, зокрема, наближеним до Дмитра Фірташа і ціна у них буде значно вище, ніж у постачальника «останньої надії».

Нагадаємо, «Знай.ua» поширювало думку Котенкової, що субсидії від Кабміну це «латання дір»: вони не врятують.

Раніше «Знай.ua» публікувало думку Майстришина, що місцева влада завжди контролює тепломережі.